ondertekenen

Nico Baken spreekt

Nico Baken staat op 22 april te springen om nogmaals duidelijk te maken waar zijn manifest om draait! Tijdens een duizelingwekkende reis om de aarde wordt dat al snel duidelijk: 'het begint bij de mens, zijn huis en thuis in de wijk'.

nico.jpg

Baken haalt Aristoteles aan: 'Onze hoofddoelstelling is: Eudaimonia, door het goede bezeten zijn, Geluk en Het Goede Leven.'  We moeten beginnen in de wijk, omdat ons huis en thuis natuurlijk alles te maken heeft met Ons Goede Leven.

Filosofie, maar niet te veel gezweef, Baken heeft concrete plannen. Ruim 7 miljoen woningen zijn verouderd en moeten gerenoveerd worden, daarbij moeten mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Pragmatisch wordt zijn visie dan ook gerealiseerd door een “make-over” van alle woningen in Nederland met een nieuwe generatie van tools waarbij vooral wordt gekeken naar de sectoren zorg, energie, bouw, ict, financiën en die van het huishouden zelf. Er is nu in Nederland al software beschikbaar waarmee we ons volledige huizenbestand kunnen digitaliseren, hetzelfde geldt voor de wijk. Bewoners hebben maximale invloed, want ze zitten zelf aan de knoppen.

Wat wij aanbieden is het advies en de tools om dit ook voor uw woning, uw wijk, uw stad waar te maken met een spectrum aan stakeholders. Nico roept u op hier uw steen aan bij te dragen. Wordt ambassadeur en ondertekenen het manifest of meld een project aan!